Kostnad för fasadbyte i Dalarna

Behöver din fasad bytas eller vill du byta din gamla träfasad eller tegelfasad mot en putsad fasad kan du vända dig till oss som är specialister på fasadbyte i Dalarna. Våra skickliga och mycket noggranna murare kan ta sig an alla typer av fasader i Dalarna.

Är det dags för ett fasadbyte i Dalarna, kanske på grund av att fasaden är i dåligt skick så att den inte går att renovera eller kanske för att du vill lägga puts på en träfasad? Då kan du kontakta oss på Aspstrand Fasad & Bygg för att erhålla ett fast pris för ditt fasadbyte i Dalarna. Kostnaden för ett fasadbyte i Dalarna beror på ett flertal olika faktorer. För att kunna ge ett pris för fasadbytet behöver vi först inspektera fasaden för att se vilka förutsättningar som råder.

 

När du ska utföra ett fasadbyte i Dalarna

Det finns en del saker som du behöver tänka på då du ska byta fasad. Om du ska byta fasad på ett kulturmärkt hus eller i ett detaljplanerat bostadsområde kommer du att behöva bygglov för att göra förändringar på din fasad. Om du har en putsad fasad som ska rivas ned och sedan ersättas med en ny puts med samma ytskikt och färg som tidigare krävs inget bygglov. Om du däremot har en träfasad och ska lägga puts på fasaden så förändrar du fasadens utseende, vilket kan kräva bygglov om din fastighet är kulturmärkt eller ligger i ett detaljplanerat område.

 

Byta putsade fasader

När man utför nyputsning av fasader brukar man normalt använda sig av hydrofil puts vilket innebär att man lägger en tjockputs på fasaden som sedan antingen filtas, slammas eller beläggs med en tunnputs, en hydrofob puts, som ger ytan en struktur. Om man vill passa på att tilläggsisolera sin fasad med cellplast, för att skapa ett jämnare inomhusklimat, använder man istället för tjockputs en hydrofob puts, alltså en färgad tunnputs som ytskikt.

 

Lägga puts på träfasad

Om man har en fastighet med en träfasad och vill göra ett fasadbyte i Dalarna och lägga puts på fasaden går det att revetera fasaden. Då lägger man vanligtvis nät över träfasaden, så kallat hönsnät, som får en stoppning av vass och som sedan putsas med tjockputs. Många väljer samtidigt att tilläggsisolera sin fasad så att de får ned fastighetens uppvärmningskostnader.

 

Anlita oss vid fasadbyte i Dalarna

Oavsett om du ska lägga ny puts på en murad vägg eller revetera en träfasad kan vi på Aspstrand Fasad & Bygg hjälpa dig med ditt fasadbyte i Dalarna. Våra murare är yrkesutbildade och har en lång erfarenhet inom branschen vilket innebär att de är experter på alla typer av tjänster då det kommer till fasader i Dalarna. Du kan använda formuläret på vår hemsida för att boka ett kostnadsfritt hembesök så att vi kan inspektera din fasad och ge dig en exakt kostnad för ditt fasadbyte i Dalarna. 

Behöver du experthjälp med fasader i Dalarna?

Då är du varmt välkommen att kontakta oss på Aspstrand Fasad & Bygg AB för att boka ett kostnadsfritt platsbesök. Våra duktiga medarbetare hör av sig och hjälper dig med din fasad.